7 greuntes dee’j 1x anskaft en dan aait wier an loatt gröaien

Et is neet lastig um aait värske kruden in de kökkene te hebben. Völle plaanten skeett zo wier wörtel a’j ze in et water zett. Binnen de körtste moalen he’j der wier blad an. Hier he’j ne lieste van zeuwene van de beste plaanten dee’j in thoes steeds wier van niejs kweken köant. Nen neet-ophooldenden streum vitamines!

1. Leantesiepel

Leantesiepel gröait verdan a’j de wörtel in een gleasken water zett. A’j et mer in nen good lechten kamer zett.

2. Knoflook

Knoflook krig makkelik wier wörtel en gröait beheurlik a’j ze in et water zett. De stellekes hebt ne fiene smaak, woermet ze heel good in sauzen of salades köant.

3. Sjinese kole


Doompelt de wörtel van disse plaante in water en zet et in ne good lechte kamer. Loat et doar 1 töt 2 wekke stoan en zet et dan in nen plaantenpot. Der gröait zo wier ne fleenke kole oet.

 

 

4. Basilikum


As de basilikumskötten ongevear 3 töt 4 sentimeter laank wordt, zett ze dan in nen glas met water in rechtstreeks zunlecht. As ze ongevear twee moal zo groot zeent, verpott ze dan in oewen gaarden. Iej hebt al rap ne gezoonde, volgröaide plaante.

5. Sellerie


Sniedet de basis van de sellerie en zet et in een kummeken met laauw water. Zet et in de zunne. Vanoet et middeln gröait der wier blaadkes an. Dit kan eawen doeren. hiernoa kö’j ne wier in de groond potten.

6. Beendsload


Beendsload (mangs ook Romeinsen sload eneumd) gröait wier an a’j ongevear de helfte der van een dag of wat in water zett. Der komt meteen nieje bladen an. Dan kö’j ne in de groond potten.

7. Koriander

Koriander (mangs ook Sjinesen Peterselie eneumd) gröait ook gewoon wier an a’j ne in water zett. Noa een paar deage verpotten, doarnoa wier geneten van den feinen smaak!


Welle: http://pulptastic.com/8-vegetables-can-buy-regrow-forever/

 

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.