Et vöärnaamste nys van 7 february 2018

Trump wil nen uptocht “net as in Frankryk”


foto: Christophe Archambault/AFP/Getty Image

Den amerikaansken president Donald Trump wil een groot militäär vertöön in Washington. Et idee kreeg he by den uptocht vöär Bastilledag in Frankryk. Et Witte Huus seg dat der inderdaad wat ankümp, mer dat noch nit düdelik was wat et geet kosten. Et plan hef al völle afjacht kregen. Nen veteranengruup vergeleek Trump met “nen wannabe krachtpatser uut nen bananenrepublyk”. Vergelykingen met Noord-Korea en Rüsland wörden ook al maakt.  (theguardian.com)

Süster Noord-Koreaanske leyder by oapeningsvertöön Olympiske Spöllen

foto: KCNA

De süster van Kim Jong-Un, Kim Jo-Jong, sal by de oapeningsceremony van de Olympiske Winterspöllen in Süyd-Korea weasen. Kim Jo-Jong is de jüngste dochter van weylen Kim Jong-Il. Seed vörig jår is see lid van et invloodryke Noord-Koreaanske politbüro. De beyde Korea’s gåt tehope under ene vlagge meddoon an de Spöllen. Internationaal wörd hopt dat et de verstandhölding tüsken beyde landen wat sal untdooyen. Volgens geleerden sal et weynig invlood hebben up et nukleäre programma van et noorden. (BBC.com)

Skryvers hitryge Game of Thrones wilt ny Star Wars-dreeluuk skryven

foto: Christophe Archambault/AFP/Getty Image

Skryverskoppel David Benioff en DB Weiss, bekend van öäre fantasy-hitryge Game of Thrones gåt een ny Star Wars-dreeluuk skryven. Dat wör dinksdag up de offisjele websteade bekendmaakt. De films wordt afsünderlik van de rest produceerd. Se müt nog beginnen, mer der wordt nog eerst 3 andere Star Wars-films uutbracht.(theguardian.com)


lokaal

Ny bestemmingsplan Vleegbasis Twente müt 1500 arbeydssteades upleaveren

foto: ©Annina Romita

Et 6000 bladsydes tellende plan hef ideyen vöär fabryken vöär vleegtüüg- en autounderdelen. Ook ståt der regels in åver gelüüdsoaverlast, beskarming van planten en deers en bowafmeatingen. Woonsdagoavend köänt löde dee der meer van wilt weaten et plan eaven inkyken. (tubantia.nl)

Vöär et sommer noch twee nye staatsanklagers vöär kriminele familys Duisburg

Foto: Reichwein

In noord-Duisburg in Noordryn-Westfalen gevt et minstens 70 kriminele familys dee sik skuldig maakt an roof, afpersing, geweld en handel in verdövende middelen. Et dreyt in totaal üm ongevear 2800 löde. Met de nye oapenbare anklagers köänt dee gauer anpakt en veroardeelt worden. Et bysündere is dat disse anklagers sik enkel med disse familys gåt besigholden. Et is deel van een bundslandbreed initiatyf van in totaal 1137 nye arbeydssteades vöär justity. (rp-online.de)

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.