Skots kasteel deels dichte üm ‘hellige dasse’

Kasteel Craignethan en ne nit heel hellig kykende junge dasse. Samenstelling: PA

Delen van een Skots kasteel blyvt vöärlopig afslöäten vöär publyk nå dat der ne “hellige dasse” intrökken is. Den keldertünnel bie Kasteel Craignethan in Süüd Lanarkshire wör verleden weake afslöäten nå komst van et deer. En blivt noch eaven dichte ümdat et deer skade anricht hevt. Dat müt eerst wyr terechtemaakt worden.

Et deer is vermodelik an et dwellen eköämen. Medwarkers van et kasteel probeert em nu uut te lokken med kattenvoder en honnig.

Medwarkers saggen verleden woonsdagåvend eerst lös ekrabten grond en nit vöäle later den boosdoner. De dasse hevt der nen behöörliken kråm van emaakt. Hee hevt döär lösse grond en steenwark hen egreaven. De medwarkers hebt et püün up erüümd.

Up sociale media gavven löde de medwarkera tips üm et deer der uut te krygen, as vöärbeeld et uutlokken med apennöäten.

Nen spreaker vöär Historic Environment Scotland sea dat “Craignethan Castle’s keldertünnel tydelik dichte mus weagens nen unverwachtsen gast. Et kasteel ligt in et gröön, düs wy meant dat de dasse verlöären eloapen is. Wy hebt kontakt med lokaal wildbehear.”

Vulgens de medwarkers is de dasse seet et weakenende alwyr vort. Mär döär de skade an et metselwark blivt de tünnel nog ne weake dichte.

Et kasteel stamt uut de eerste hälfte van de 16e eeuwe. Et is ebowd döär Sir James Hamilton van Finnart. Et hevt nen kaponnyr, nen oaverdekten tünnel med kanunnen der boaven. James V en syne dochter Mary, köninginne van de Skotten hebt der ewoand.


Döär Martin Belam

19 april 2018

Welle: theguardian.com

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.