PODCAST | Gehannes med de Hanse

PODCAST | Gehannes med de Hanse

Wil y dissen in beateren kwaliteit höyren? Müt y eaven Spotify anklikken.

De hansetyd was vöär unse språke de vöärnaamste tyd. Et warren goldene tyden vöär de hansekouplüde, dee as öäre gebruken (en öäre språke) med up reise nöämen döär heyl noordwest en noordoust Europa. Up et höygdepunt warren der meyr as 200 städen lid van de Hanse. Et had selvs ne groute invlood up alle språken dee as rund de oustseyküste küürd wordet.

Geld gevt invlood. As y as middeleywsken koupman wat gedån wolden krygen, must y sassisk küren. 50-70% van alle skandinaviske wöörde kummet noch altyd uut et middelsassisk, sou as dat in dee tyd eküürd wör. Ouk in de baltiske språken is dat noch weaderümme te vinden, al kostet dat wat untcyferen rechtevoord. In dissen podcast neamet wy den kulturelen invlood van de Hanse under de lupe. Wo kunde et sou groien? Wo kunde et mis gån, nå 300 jår?

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.