Skiti Németi stridt vöär lyke kansen neadersassisk

Skiti Németi stridt vöär lyke kansen neadersassisk
Lüsteren vöär Spotify:

Skiti Németi bewist at y in 2023 gin Jan Hinnerk van ’n Cipel hoovt to heaten üm u druk to maken vöär et neadersassisk. Den händigen twentiger güng viraal med syne guerilla-aktioon med neadersassiske plaatsnaambrödte. RTV Oost, 1Twente en de NOS völlen oaver mekander hen üm em te interviewen. Mär gineyne dacht der oaver nå üm dat in et neadersassisk to doon!

Skiti höyrden in huus hongaarsk un hollandsk, up de stråte hardenbargsk. Mär up de skole wör et doudesweygen. Düs güng Skiti selv up undersöök uut. Hee güng med ne vrågenlyste by lüde langs de döären. Wat blikt: et oavergroute meyrendeyl wolde gaerne at neadersassisk nen lyken ståtus as et freesk krigt. “Up de skolen der med!”

Wyders hevt hee ouk noch wal meyr ideen wåras et med de språke upan müt.

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.