PODCAST | Standaard Sassisk – Jå of ney?

PODCAST | Standaard Sassisk – Jå of ney?

Wy sint weader en paar jår wyder en wyser. Eyn ding wat de Nysassiske Skryvwyse düdelik maket is dat ne ård standaard ne flinke brügge slån kan tüsken verskillende lüde. Wy hebbet al heyl wat versöken had üm meyr to leyren oaver en in disse nye skryvwyse.

Dan is et ouk logisk üm oaver nen vervolgtrad nå to denken: standaardisering. Dår wåget sik de meyste lüde neet an, want dår kryg y geheid nen houp lüde med up de achterste beyne. Mär toch solde et neet heyl verkeyrd weasen, want et leyvert flink wat vöärdeylen up. In dissen afsnid van de Wearldsproake Podcast bekyket wy wat et vöärdeyl der van is. Wo as en standaard der uut solde mütten seen, mag ylüde in de kommentaren byskryven.

YouTube: Wearldspråke Podcast “Standaard Plat te jå of te ney?

Spotify:

https://open.spotify.com/episode/5FZBNgfQIQwUe4ySXMv3vO?si=6019cbe35e694a98

Anchor.fm

Lüsteren vöär Anchor.fm

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.