Oonze Bökkerd-lieste: 5 staarke kearls

Alleman wat der bie heuren wil, kuiert rechtevoort van ne Bökkerd-Lieste. Dan konne vie van Wearldsproake vanzelfs toch neet achter bliewen? Dus hier he’j oonze Bökkerd-lieste.

5. Arnold Schwarzenegger

Bökkerd Arnold in zinne gloriedeage. (Foto: thrillist.com)

Iej köant der van zeggen wat iej weelt, mer oonzen Arnold was in zinne gloriedeage met 1,88 meter nen fleenken kearl en neet vuur niks zeuwenvooldig Mr. Olympia. Schwarzenegger was op zin 22sten al miljonear. Doarnöast wus hee zik ook nog op te waarken töt gouverneur van den Amerikaansen stoat Kalifornië. Mer ja, a’j noar Amerika verhuust is et aait mer de vroage wat der van oew gezoonde leawen oawerblif.

4. Berend Veneberg

Bökkerd Bearnd dut hier radsmieten. (Foto: bd.nl)

Bearnd oet ’n Ham. Heel Nederlaand keant um, want hee was 7 joar lange den Staarksten Kearl van et laand. En met 1,85 meter ook neet echt een pooster. Rechtevoort hef oonzen Bearnd ne egene sportskole en een bevealigingsbedrief.

3. Jarno Hams

Bökker Hams dut boomstamburen. (Foto: wikipedia.org)

Met 1,89 meter is oonzen Vroomshoopsken Hams nen fleenken kearl. Hee dut nog aait döanig met in wedstrieden vuur Staarksten Kearl, en det is he dan ook al zeuwen joar ewest. Nog meuier, Jarno hef et wearldrekord bussleppen op naam.

2. Jón Páll Sigmarsson

Jón Páll Sigmarsson was veervooldig wearldkampioen in zinnen tied. (Foto: haskestrength.com)

Den Ieslaandsen bökkerd Jón Páll Sigmarsson (met bienaam De Viking) is oet egröaid töt et ikoon van beaide Staarkste Kearls-wedstrieden en Bodybuilding. Hee wör 4x wearldkampioen, Europees kampioen en pakten de Skotten ook nog es in op öare Skotse Highland Games. Hee gavven nooit op. Zin härte wal, toen as he 33 joar was.

1. Hafþor Júliús Björnsson

In de HBO-serie Game of Thrones spölt Björnsson “The Mountain”. As hee nöast Lena Headey (Cersei Lannister) steet, kö’j zeen woerumme. (foto: socialsports360.com)

Den Ieslaander Björnsson, den as (neet heel verwoonderlik) de bienaam “Thor” hef, is met 2,06 meter en 190 kilo met recht nen bökkerd. Hee was al es profesjoneel basketbalspöller, en wör Staarksten Kearl van Europa in 2014 en 2015. En hee spölden de rolle van Gregor Clegane (The Mountain) in de HBO-serie Game of Thrones. Björnsson mag op nommer ene umdet hee nog lange neet kloar is.

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.