PODCAST | De Westfaalske Ekspansy

PODCAST | De Westfaalske Ekspansy

As y u ’n betten in et neadersassisk verdepet, kom y vanselv ’n mål de wöörde Westfaalske en Ekspansy teagen. Et vrömde is dat dår fråi weinig oaver te vinden is. Oaver YouTube kreag Wearldspråke der ne vråge oaver. Tyd üm der es wat spüürwark in te steaken en der nen podcast an te wyden.

Heeroma, bedenker van under meyr de Westfaalske Ekspansy (foto: Wikipedia.org)

Wat is de Westfaalske Ekspansy? Wy untdekket dat he kümt van Klaas Hanzen Heeroma, nen bekenden språkundersöker in de jåren ’50 van de 20. eywe. Hee must sik baseren up de middelen wat he had. En dat was nit makkelik, seaker nit sou kört nå den Tweyden Wearldoorlog.

Syne teory is baseerd up (hold u vaste) söäven wöörde en wat selv by mekander bastelde kaarten.

Is de Westfaalske Expansy eygenlik de Deaventer Expansy?

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.